2014. július 23., szerda

Márkakörkép - Essence, Catrice

Ezzel a bejegyzéssel szeretném elkezdeni az előző bejegyzésben felsorolt kísérletmentes márkák bemutatását. :)

Essence

Filozófiájuk:

"A 2002-es németországi bevezetés óta az Essence európa első számú kozmetikai márkájává vált, amit már több, mint 60 országban forgalmaznak. A termékek elérhetőek élelmiszerboltokban, áruházakban, drogériákban, kozmetikai üzletekben és divatláncokban.

Az Essence termékein nem végeznek állatkísérleteket. Sem Németországban, sem máshol a világon. Ez a kész, már legyártott termékekre és az összetevőkre is vonatkozik. A Cosnova nem támogatja a termékek állatokon való tesztelését.

Amikor a Cosnova kiválasztja partnereit, akik a termékeket gyártják, az egyik fő kritérium, hogy a gyártási folyamat során, illetve a kész terméken sem végezhetnek állatkísérleteket.

Mellékesen Németországban 1998 őszétől illegális a kozmetikai termékek állatokon való tesztelése. Ezzel a tilalommal kapcsolatban Németország az élen jár Európában."

(szöveg eredete: essence.eu)

Magyarországon a termékeik megvásárolhatóak a DM, Rossmann és Müller drogériákban, illetve az Auchan áruházakban. 
Árkategóriáját tekintve olcsónak mondható. Vannak akik szerint tiniknek valóak a termékeik, de szerintem jó pár olyan készítményük van, ami igenis jó minőségű. Évről-évre folyamatosan frissítik a szortimentjüket és egyre jobbak a termékeik. Az arcápolástól a lábápolásig mindenfélét találunk a márkánál.


Slágertermékek (a teljesség igénye nélkül):

 

Essence All About Matt Fixing Kompakt Púder (999 Ft)




Remekül bevált púder, nagyon szeretem. Ha rákerestek, akkor sok helyen olvashattok nagyon jó véleményeket róla. Akinek könnyen átfénylik a bőre, az feltétlen próbálja ki, használatával hosszú órákig elkerülhető a zsírosodás.

Studio nails ultra gloss fényes lakk (649 Ft)



Ez a kedvenc fedőlakkom. Meghosszabbítja a körömlakk "életét" és csodás fényt ad neki. Emellett nagyon gyorsan szárad és könnyű bánni vele, mivel remek az ecsete és a sűrűsége is.


Szemre való ecsetek

 

Füstös szemhéjpúder ecset (449 Ft)

Nagyon jó áron nagyon jó ecset. Nekem jelenleg kettő van belőle, de tervezem, hogy legalább még egyet veszek, mert hihetetlenül puha, nagyon szépen felveszi a szemfestéket és csodásan le is adja, azaz nem marad az ecseten. Aki most készül ecseteket beszerezni kezdőként, annak feltétlen javaslom ezt.

Ezen kívül ajánlom a ferde tusecsetüket (499 Ft) és az új Blender ecsetet (499 Ft), amit a színek összemosására lehet remekül használni. Az arcra való ecsetei nem feltétlenül jók, viszont ezt a három ecsetet bátran ajánlom.





A megvásárolható termékeiket és az árakat megtaláljátok a márka weboldalán, ide kattintva.

 

 

Catrice


Ugyanaz az anyacége, mint az Essence-nek, így filozófiájuk is egyezik. Valamivel drágább, mint az Essence, de még így is megfizethető. Míg az Essence állványok színesek és vidámak, addig a Catrice pultra nézve már komolyabb gondolataink támadnak. Jelenlegi kedvenc alapozóm is tőlük van, amelyről a tesztet itt olvashatjátok.

Ennek a márkának csak dekorkozmetikai termékei vannak, ellentétben az Essence-szel.
Kapható a Rossmann és Müller drogériákban.

 

Slágertermékek (a teljesség igénye nélkül):

 

Catrice Camouflage Tégelyes Korrektor (949 Ft)

Catrice Camouflage Tégelyes Korrektor

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez a márka legeslegnépszerűbb terméke. Krémmánián 442 véleménynél jár és 5-ből 4,51 az értékelése, ami azt jelenti, hogy szuper korrektorral van dolgunk.
Nekem is van belőle és imádom. Ez egy sűrű, krémes korrektor, amit ecset híján az ujjunkkal is tökéletesen fel tudunk vinni a problémás területekre. Ez nem szem alá való, hanem pattanások, hegek, kisebb piros foltok tökéletes eltüntetésére. Tényleg csak azt tudom mondani, hogy oda vagyok érte.


Szemöldök Ápoló Készlet (1249 Ft)

Eye Brow Set 010

Ez valami hihetetlen praktikus dolog. A két színt remekül lehet keverni és jár hozzá egy kétvégű ecsetke (egyik ferde, másik kefés) és egy pici csipesz, ami vészhelyzetben szuper. A szemöldök igazítása nagyon fontos a sminkelés során, hiszen keretezi az arcunkat. Nagyon sokáig elég egy ilyen készlet. Én általában egy szemöldökceruzával kombinálva használom és nagyon szeretem.
Aki a porok helyett a ceruzára esküszik, annak ajánlom ugyancsak a Catrice-nek a szemöldökceruzáját, ami csak 799 Ft és 3 árnyalatban kapható.


Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish (1549 Ft)

 

 

6 féle árnyalatban kapható ez az ajakszínező, ami a márka honlapja szerint
Három előny egy termékben: olyan intenzív, mint egy rúzs, olyan hosszantartó, mint egy ajak stift és olyan fényes, mint egy szájfény.
Nekem a 040 Let’s Red Loud! árnyalatban van meg, ami egy igazán élénk szín. Eddig egyszer próbáltam ki, mivel a hétköznapokon ritkán szoktam erős rúzsokat használni, de egyelőre meg vagyok vele elégedve, főleg, hogy akciós volt, így csak 699 Ft-ba került.

A márka weboldala itt érhető el.


Mindkét márka időről időre jelentkezik trendkiadásokkal, amik limitált ideig elérhetőek.

Legyen valamelyik felsorolt termékről teszt? :)

Facebookon itt találtok meg.