2014. szeptember 1., hétfő

CD - A több, mint 50 éves márka

Nem olyan rég fedeztem fel magamnak a CD márkát, ami arc és testápolással foglalkozik. Azon kívül, hogy állatkísérlet-mentes, vegán is, ráadásul minden termékükre külön fel van írva, hogy mi mindentől mentes, mint például parabének és szilikon. 


Szlogenjük szerint a bőrödnek csak CD termékekre és vízre van szüksége.

Amikkel eddig találkoztam:


  • tusfürdők
  • dezodorok
  • arckrémek
  • arctisztítók
  • testápolók

Ezek közül jelenleg egy dezodort, egy hidratáló krémet és egy arctisztítót használok és mindegyikkel meg vagyok elégedve.

A weboldalukon minden termékük fent van, de sajnos csak német nyelven. Adott terméknél keressétek az Inhaltsstoffe feliratot és akkor  meg tudjátok nézni az összetevőket. 

A dezodorainak szuper illata van és igényeink szerint válogathatunk. Van 48 órás, amiben van alumínium származék, viszont a legtöbb mentes ettől. Nyáron parfüm helyett, testpermetként is használhatóak a pumpás dezodorok. 

Kétféle arctisztítót láttam eddig, egy habzót és egy gélt. A habzó nem szárít, jelenleg ezzel mosom le az arcomról a sminket esténként. Átlátszó folyadék, ami a pumpája miatt válik habbá. Vízililiom kivonatot tartalmaz,  mint nagyon sok más termékük is. Szuperül és gyorsan tisztít, de gyengéd a bőrhöz. 

Krémmánián itt olvashattok véleményeket, viszont az összetevők nem mindenhol vannak jól feltüntetve, úgyhogy ha biztosra akartok menni, a weboldalukon olvassátok el.

Tervezem beszerezni testápolóját is, illetve minél több terméket szeretnék kipróbálni tőlük.

Beszerezni drogériákban tudjátok.

A végére hagytam az egyik legjobb hírt a márkával kapcsolatban.

A CD elkötelezte magát az állatkísérletek ellen. Azon dolgoznak, hogy megszűnjön az az ellentét, hogy Németországban hiába tiltott a kozmetikai állatkísérlet, még is kötelező, ha eddig ismeretlen összetevőt alkalmaznak a cégek.

Aki tud németül, annak javaslom, hogy olvassa végig, hogy min munkálkodnak, egész hosszan kifejtik. :) Itt elérhető a szöveg.

Nem lett túl hosszú ez a bejegyzés, a célja az volt, hogy megismerjétek ezt a márkát és tudatosan keressétek a boltok polcain, ha megtetszett a filozófiájuk. Egyébként szerintem 40-50 év körüliek közül sokaknak felcsillanhat a szeme a márka láttán, mivel anyukám is azt mondta róla, hogy régen mekkora szó volt ez a krém itthon. :)

















Kérdezni és kommentelni Facebookon tudtok itt.
Az állatkísérlet-mentes termékek oldalát itt találjátok.