2014. október 23., csütörtök

iHerb, az online kánaán

Örülök, hogy többen is jeleztétek, hogy szeretnétek ezt a bejegyzést, mivel szerintem ez azt jelenti, hogy nem zárkóztok el az internetes rendeléstől, aminek nagyon örülök, hiszen így sokkal több mindenhez lehet hozzájutni.
Már egy ideje szemezgettem az iHerb webáruházzal, aztán a szülinapomkor úgy határoztam végre, hogy meglepem magam onnan egy-két dologgal.
Rengeteg kategóriából és márkától válogathatunk, és sajnos nem minden márka állatkísérlet-mentes, de nagyon sokat lehet találni. Kapható itt baba dolgok, lekvár, ketchup, édesség, étrend kiegészítő, tea, bőrápoló dolgok (tusfürdő, testápoló, kézkrém, stb), szuper ajakra valók, sminkek, kutya/cica dolgok, stb.


Én elsősorban egy sampon és egy smink márka miatt kezdtem el innen válogatni. Aztán jött a lavina, több tízezer forintért tudtam volna rendelni, de visszafogtam magam, már csak azért is, mert a vám és ÁFA miatt is figyelni kell, hogy mennyiért rendelünk, illetve anyagi korlátaim is voltak sajnos. Az iHerb az Amerikai Egyesült Államokban van, azaz onnan szállít hozzánk is.

Házhozszállítás

Négyféle lehetőségből választhatunk, a legolcsóbb 4 dollár, a legdrágább kb. 24 dollár és van egy közepes áru, ami 8-10 dollár, én ezt választottam. Az első az „sima” posta, azaz nem követhető nyomon és nincs visszatérítés, ha elveszik a csomag. A másodiknál még mindig nincs pénzvisszatérítés, de ez már követhető, a legdrágább pedig nagyon hamar megérkezik és a pénzt is visszaadják, ha eltűnne a csomag, viszont szerintem ez már nagyon sokba kerül, a DHL ára pedig függ a csomag tömegétől, értékétől, így nekem már 20 dollár körül lett volna, amit szintén soknak tartok, viszont azzal is 2-4 nap alatt érkezne meg és ott is van természetesen visszatérítés. Én a követőset ajánlom, annak nem olyan vészes az ára és izgulhatunk a neten keresztül, hogy fennakad-e a vámon a csomagunk. :D

postai díj példa egy termékre, ami 11 deka tömegű


Minimum két hét, amíg ideér, maximum 4 hetet ígér az általam választott szállítási mód. Az én csomagom az ÁFA mentes értékhatár felett volt (majdnem a kétszerese), így szerencsére átengedték, nem kellett plusz pénzt fizetnem és két hét alatt itt volt.

Az alábbi táblázatban láthatjátok, hogy milyen értékhatároknál kell fizetni ÁFA-t, vagy vámot és ÁFA-t, illetve ezen a linken a posta oldalán el is olvashatjátok.

kép forrása: prohardver.hu


Rendelés menete, fizetés

Csak tegyétek a kosaratokba a kiválasztott termékeket, majd ha már minden megvan, akkor nyomjatok a "View Cart & Check Out" feliratra. Ott láthatjátok a szállítási lehetőségeket és a végösszeget. Utána jön a "Proceed and checkout" gomb. Ezután vagy be kell jelentkezni, vagy pedig regisztrálni, ha még nem tettük meg. Fizetni bankkártyával tudunk az oldalon, természetesen dombornyomott kártya kell hozzá. Biztonságos csatornán keresztül zajlik a fizetés.
Ha az alábbi kuponkódot használjátok a vásárlásnál, vagy a linket, akkor az első vásárlásból 40 dollár alatt 5 dollár, afelett pedig 10 dollár kedvezményt kaptok. Ez az én referáló kuponom, ha rendeltek, akkor ti is kaptok egy ilyen kódot, amivel ha az ismerőseitek rendelnek, akkor ők is megkapják a kedvezményt, ti pedig szintén kaptok majd kedvezményt utánuk. :)

ZRD970 
http://www.iherb.com?rcode=ZRD970        

Ha bármi kérdésetek van az oldal használatával kapcsolatban, akkor nyugodtan írjatok Facebookon nekem.

Ajánlott márkák

Ezen az oldalon egyszerűen a bőség zavara van, szóval mindenki alaposan nézzen körül, nehogy utólag jöjjön rá, hogy még miket kellett volna rendelnie. :) 


Physicians Formula


http://www.iherb.com/Physician-s-Formula-Inc

Termékpaletta: dekorkozmetikum

„A márkát több mint 70 évvel ezelőtt Dr. Frank Crandall alapította a feleségének, akinek érzékeny bőrével sok probléma volt. A Physicians Formula termékei nem tartalmaznak illatanyagokat, parabéneket és 132 további, a cég szerint irritáló anyagot. 
A készítmények fő ígérete a gyengédség és a tisztaság, melynek köszönhetően Amerika szerte allergológusok, bőrgyógyászok és szemészek is javasolják a termékeket.  A kínálatban sminkek és arcápoló termékek is megtalálhatók, melyek megvásárolhatók online.”
(szöveg forrás: kremmania.hu)



Ez az új kedvenc smink márkám. Imádom az összes terméket, amit rendeltem. Részletes leírások és tesztek folyamatosan érkeznek majd. Terveim szerint legközelebb megrendelem
a gyönyörű összetevőkből készült szempillaspiráljaik közül az Organic Wear szempillaspirált is, illetve szeretnék tőlük pirosítót és rúzst is.   


E.L.F.


http://www.iherb.com/E-L-F-Cosmetics

Termékpaletta: dekorkozmetikum

"A márkát Amerikában 2004-ben Scott-Vincent Borba indította el, akihez egyébként még a Hard Candy kozmetitkumok is tartoznak. A e.l.f. úgy véli, hogy a legfontosabb az, hogy minden nőnek elérhető áron adják azt a lehetőséget, hogy  jó minőségű kozmetikumok segítségével kiemeljék egyéniségüket.
A márka temrékei 2007-ben törtek be a brit szépségipari piacra, és azóta is nagy népszerűségnek örvendenek szerte Európában.
Az e.l.f. termékek Magyarországon webshopokban kaphatóak."
(szöveg forrása: kremmania.hu)

Itthoni webáruházból is kapható, viszont ha már úgy is rendelünk iHerbről, akkor érdemes szétnézni az E.L.F. háza táján is, mivel találhatunk olyan termékeket, amik itthon nem kaphatóak, vagy kintről olcsóbbak (még ilyen árfolyamnál is....). A márkáról itt írtam korábban. 


 Everyday Minerals


Termékpaletta: dekorkozmetikum, ecsetek


"100%-ban vegán, kézzel gyártott kozmetikumok a texasi Austinból."
(szöveg forrása: kremmania.hu)

Ásványi sminkmárka, gyönyörű összetevőkkel. Az alapozóit sokféle árnyalatban lehet kapni.


Beauty Without Cruelty




Termékpaletta: dekorkozmetikum, arc- és testápolás, hajápolás

Sajnos nem tudok véleményt mondani a termékeikről, mivel még nem próbáltam, de a legközelebbi rendelésnél lehet, hogy tőlük is beteszek valamit a kosaramba. Nem csak állatkísérlet-ment márka, de vegán is.


Andalou Naturals



Termékpaletta: arc- és testápolás, hajápolás, bőrtípus szerinti termékválaszték (öregedő, normál-száraz, aknés, érzékeny-rozaceás)

"Az Andalou Naturals egy natúrkozmetikai márka, mely a természetesség mellett odafigyel arra, hogy az összetevők hatékonyak is legyenek. A termékek min 70%-ban bio összetevőkből állnak.
Az Andalou Naturals termékek online szerezhetőek be."
(szöveg forrása: kremmania.hu)

Tetszetős csomagolás, még megfizethető krémek, samponok. Rengeteg dologból lehet válogatni, krémek, maszkok, lemosók, stb.



EcoTools




Termékpaletta: sminkecset, arctisztító szivacs, hajkefe/fésű, fürdő szivacs, műszempilla

"Az Ecotools egy 2008-ban alapított márka, ami a nevének megfelelően környezettudatos szépség kellékeket gyárt. 
Kínálatukban ecsetek, fürdőeszközök, neszeszerek találhatók, amikben a közös a környezetbarát csomagolás és a természetes anyagok felhasználása."
(szöveg forrása: kremmania.hu)

Ez egy csudajó márka. Első sorban sminkecseteket készítenek, természetesen szintetikus mindegyik. Az ecsetek nyele bambusz, a fém pedig, ami összefogja a szőrt és a nyelet újrahasznosított alumínium. Ezenkívül még jól is néz ki és nagyon puha mindegyik, az áruk pedig tűrhető.



Real Techniques



Termékpaletta: iHerben a paletták nincsenek fent, csak az ecsetek

"A Real Techniques nevű ecsetmárka alapítója a híres YouTube sminkguru páros, a Pixiwoo egyik tagja, Samantha Chapman. A csúcsminőségű anyagok és a magas szintű technikai kivitelezés lehetővé teszi, hogy egyszerűen készíthessünk tökéletes sminket. Erőszakmntes, nem tartalmas állati szőrt.
A Real Techniques ecsetek beszerezhetőek online."
(szöveg forrása: kremmania.hu)

Sminkecseteket készítenek, nemrég pedig kiadtak két sminkpalettát is. Korábban itt írtam már erről a márkáról.


 Queen Helene



Termékpaletta: arcmaszk, hajápolás, arc- és testápolás, masszázsolaj, dezodor, fürdősó

"A Queen Helene márka 1930 óta vezető szerepet tölt be a színvonalas szépségápolási termékek terén.
Termékeikben a természet ihlette legfinomabb összetevőket használják fel, melyek biztonságosabb és hatékonyabb összetevők, mint a kozmetikai iparban használatos kemikáliák és adalékanyagok.
A termékeik nagy része kakaóvajat tartalmaz, amely vitaminokban és nyomelemekben gazdag. A kakaóvaj természetes ápoló és bőrpuhító tulajdonságokkal rendelkezik."
(szöveg forrása: kremmania.hu)

Megfizethető, ugró nyuszis márka. Egy arcmaszkot választottam tőle, eddig nagyon tetszik.



Sierra Bees



http://www.iherb.com/Sierra-Bees
Termékpaletta: ajakbalzsam, testápoló, kézkrém, "mindenre jó krém"

"A Sierra bees egy amerikai márka, aminek termékei organikus méhviaszt tartalmaznak.
A kínálatban jelenleg ajakápolók vannak, de a márka tervez hamarosan méhviaszos egyéb kozmetikumokat is megjelentetni."
(szöveg forrása: kremmania.hu)
Weboldaluk szerint a méhviaszt olyan farmerektől veszik, akik odafigyelnek a méhek egészségére és biztonságára.
Egy kakaóvajas és egy gránátalmás változatot rendeltem. Az előbbi annyira nem jött be nekem az illata és íze miatt, viszont a gránátalmás az valami csoda. 2 hete használom, de azóta finom, puha mindig a szám, pedig előtte ki volt sokszor cserepesedve. Az ára pedig nevetséges 1 dollár körül van. Az összetevők organikusak.


J.R. Ligget’s



http://www.iherb.com/J-R-Liggett-s

Termékpaletta: iHerben csak a samponszappanok kaphatóak, de egyébként még kutyáknak is készítenek samponokat.

Emiatt a márka miatt kerestem fel elsősorban az oldalt. A samponszappanjaikat szerettem volna kipróbálni. A hajam könnyen kiszárad, de persze a töve meg nagyon zsírosodik. Arra már rájöttem, hogy a zsíros hajra való samponok jó része csak szárít, amitől aztán még jobban zsírosodik a hajam. Ebben a samponban minden megvan, amit én kerestem:
Úgy hidratál, hogy közben nem zsírosít még jobban, állatkísérlet-mentes, vegán, környezetbarát a csomagolása, megfizethető és fantasztikusak az összetevői. Én az ultra balanced és a herbal verziót rendeltem meg, jelenleg az előbbit használom már 2 hete. Könnyen habzik és nagyon krémes. Balzsamot nem is használtam azóta és csak egyszer kell samponozni vele a megszokott kettő helyett. A végén almaecetes vízzel öblítek. A zsírosodás jelentősen még nem mérséklődött, de azt gondolom, hogy ahhoz minimum 1-2 hónap kell.
Bemásolom az összetevőit krémmániáról az ultra balanced-nek, hogy ti is lássátok, ez egy csoda:

Olea Europaea (Olive) OilEWG Kockázat: 0, EWG Adat: KözepesCocos Nucifera (Coconut) OileoEWG Kockázat: 1Ricinus Communis (Castor) Seed OileoEWG Kockázat: 2Fresh Pure New Hampshire Spring WaterSodium HydroxideEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KözepesSimmondsia Chinensis (Jojoba) Oileo|hEWG Kockázat: 0Prunus Dulcis (Almond) OilEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott


Szóval csupa zöld pötty, sok tápláló olajjal. :)



St. Dalfour



http://www.iherb.com/St-Dalfour

Termékpaletta: tea, lekvár, szárított gyümölcs, egy adagos gourmet ételek

A végére hagytam azt a márkát, ami picit kilóg a sorból, mivel nem kozmetikum. A lekvárjait itthon is kapni, különlegessége, hogy nem cukorral édesítik, hanem például datolyával és szőlőlé sűrítménnyel. Az iHerbről egy 3 filteres próba teacsomagot rendeltem, ami egy iHerbes, újrahasznosított anyagból készült bevásárlószatyorral együtt 0,5 dollár volt. A teák organikus alapanyagokból készülnek és én ilyen finom earl greyt még sosem ittam. Egyszerűen kiérződött a bergamott citrusossága, ami egy lipton, vagy pickwick teánál szerintem nem érezhető. Átszámolva kb. 800 Ft 25 filter, tehát a picit drágább teák közé tartozik itthoni viszonylatban.


Miket vettem



Fentről lefelé

1. Színkorrekciós primer

Segít kiegyenlíteni a bőrszínt, illetve nem hagyja, hogy a pórusokba beleüljön az alapozó. Aktív összetevői: Titanium dioxide 2.9%, zinc oxide 3%

2. Samponszappan, gyógynövényes formula

Hasonló az ultra balnced verzióhoz, de ebben vannak gyógynövény olajok.

3. Samponszappan, kiegyenlítő

Feljebb már írtam róla a márkánál.

4. Színkorrekciós készlet

Alapozó helyett ezt használom, amióta megérkezett és nagyon elégedett vagyok. Tartalma: két korrektor, egy a bőrhibákra és egy highlighter, egy préselt színkiegyenlítő púder, ami több színből áll, így segít elfedni a pirosságot és egyéb hibákat, illetve egy porpúder, amit a legvégén kell használni, hogy tökéletes legyen a bőrkép. Hamar megvagyok a három lépéssel reggelente és nagyon tetszik a végeredmény. Előtte/utána fotók majd érkeznek a terméktesztnél. :)

5. 3 színből álló zselés tuskészlet barna szeműeknek, ecsettel

10,51 dollárért 3 szín szerint remek ár. A fekete valami álom, a másik két szín annyiban gyengébb, hogy kétszer, háromszor kell áthúzni, hogy tökéletesen fedjen, de amúgy mindhárom kibír 16 órát is (tesztelve :) ). A hozzá kapott ecset egész jó, bár nem tökéletes.

6. Gránátalmás szájbalzsam

Állandóan kenegetem a szám, mivel olyan jó illatú és annyira jó érzés viselni.

7. Kakóvajas szájbalzsam

Az összetevői ennek is csodásak, de nekem nem jött be az illata/íze miatt.

8. Pórus összehúzó, pattanás leszárító maszk

Kellemes illata van, finom, puha a bőröm használat után. Hosszútávú hatásáról még nem tudok nyilatkozni, eddig jónak tűnik.

9. 3 tea: earl grey, citromos fekete tea és mangós zöld tea

Mindegyik finom és organikus összetevőkből van.

10. Bevásárlószatyor

Újrahasznosított anyagból készül, erős, elég nagy. Remélem, hogy sokatoknak eszébe jut a táskájában tartani bevásárlószatyrot, hogy ne kelljen venni, viszont ha mégis előfordul, hogy nincs nálatok, akkor a megvett műanyag szatyrot szelektíven gyűjtitek, ha kidobására kerül a sor. :)


Remélem tetszett a bejegyzés és ti is kedvet kaptatok a rendeléshez.

Amennyiben kérdésetek van, keressetek bátran. :)

Kérdezni és kommentelni Facebookon tudtok itt.
Az állatkísérlet-mentes termékek oldalát itt találjátok.