2014. augusztus 15., péntek

Húzzunk tusvonalat! - De mivel?

A tusvonal sokunknak nagy kedvence, de nem mindenki tudja könnyen meghúzni.




Ebben a bejegyzésben összegyűjtöm típus szerint az itthon is beszerezhető állatkísérlet-mentes márkák tusait, illetve mutatok pár szép tusvonalat is.


Frissítve 2014.09.21 - Sajnos kiderült, hogy a Sleek jelen van Kínában, így már nem minősül állatkísérlet-mentesnek. A bejegyzésben ajánlott Sleek termékeket kiszedtem. :(

Filces tus



Talán ezzel a legkönnyebb precíz vonalat húzni és nagyon tartós is, ha jót fogtok ki. Hátránya, hogy elmosni nem igazán lehet, szóval, ha szeretnétek egy füstös smink miatt elmaszatolni a vonalat, akkor inkább zseléset válasszatok.


Nézzük a választékot:

H&M filces szemhéjtus (990 Ft)





Egyetlen panaszt olvastam róla, mégpedig azt, hogy elég erős, alkoholos illata van. Ha ez téged nem zavar, akkor ezért az árért remek tusfilced lehet. Nem kenődik és könnyű vele vékony, illetve vastag vonalat is húzni.

Barry M Tustoll (1750 Ft)

Vízálló, vékony hegyű, precíziós tus. Azt ígérik, hogy mélyfekete a színe és nem maszatolódik. Tényleg nagyon vékony a hegye a képeken. 

Itt megrendelhető.

e.l.f. Essential Szemhéjfilc (537 Ft)

Nyolcféle színben kapható és szuper olcsó. Nem a legtartósabb, de otthoni gyakorláshoz mindenképp megéri, illetve, ha csak egy-egy alkalom miatt kellene valamilyen szín.

Innen megvehetitek.


Az Essence-nek és a Catrice-nek is vannak filces tusai, de sajnos sok rossz véleményt olvastam róluk, így emiatt nem került be ez a két márka a filces tusok közé.

Folyékony tus

Ez a legrégebbi fajta tus. Szerintem csak azon múlik, hogy mennyire nehéz használni, hogy milyen az ecsete. Aminek keményebb vége van, olyan, mint egy filc hegye, azt szerintem könnyebb használni, mint a hajlékony ecsettel rendelkezőket.

Nézzük a választékot:  

e.l.f. Essential Szemhéjtus (597 Ft)

Hét színben kapható, ebből kettő csillámos. Ezért az árért teljesen megéri.  A dörzsölést viszont nem bírja. Kemény végű ecsete van.

Innen megrendelhető.



Catrice Ultra Fine Ink Eyeliner (949 Ft, vízálló változatban 1039 Ft)

 
Ezekről sok jót olvastam, szép vékony az ecsete, élénk a színe és tartós. 





Barry M Folyékony tus (1800 Ft)



Kemény végű ennek is az ecsete, könnyű használni. Három árnyalatban kapható, ígérete szerint nem vízálló, de rugalmas a textúrája, tehát nem töredezik.

Innen lehet megrendelni.


Essence Liquid Ink szemhéjtus (849 Ft)

Ez az Essence tus 20 véleményt kapott eddig Krémmánián és 5-ből 4,65 ponton áll. Ez azért elég jó. Legtöbben azt szeretik benne, hogy vékony és vastag vonalat egyaránt lehet húzni vele és az ára is szuper. 

Zselés tusok

Pár éve kezdett betörni a drogériákba is. Szerintem ez a legtartósabb és sokoldalú, mivel ecset függő, hogy vékony vagy vastag vonalat tudunk-e húzni, illetve ezt jól lehet maszatolni is, de viszonylag hamar szárad és után nem kenődik el és nem is repedezik. Arra kell odafigyelni, hogy mindig jól zárjuk vissza a tégelyt, mivel ellenkező esetben könnyen beszárad.  
   

Nézzük a választékot:  


e.l.f. Studio Krémes szemhéjárnyaló (1350 ft)

Tízféle színben kapható, ajándék ecsettel.
Amit ígér:
"Krémes szemhéjárnyalónknak köszönhetően precíz szemkontúrokat festhetsz könnyen és gyorsan. Kellemesen krémes állagú, használata rendkívül egyszerű, színe tartós. A hozzá csomagolt ügyes kis ecset segítségével olyan vásárlóink is sikert aratnak, akiknek eddig nincsenek tapasztalataik hasonló sminkekkel. Ha a a szemhélyvonallal párhuzamosan húzod az ecsetet, vékony és precíz szemkontúrt festhetsz, amennyiben a szemhéjvonalra merőlegesen tartod, vastag, intenzív kontúrt rajzolhatsz. "

Itt elérhető.



Innen rendelhető.


Sajnos nálunk még nem kapható, de hamarosan érkezik a Catrice-nek is egy zselés tusa.


Ecseteket találhatunk zselés tushoz az Essence és Catrice kínálatában is, illetve a már ajánlott Real Techniques-nek is van többféle. Ezek természetesen mind szintetikusak.


Jöjjön néhány kép, amin nagyon szép szerintem a tusvonal.

kép forrása: pinterest.com

kép forrása: pinterest.com

kép forrása: pinterest.com

kép forrása: pinterest.com


Milyet húzzunk ma? Van egy bevált tusvonal típusotok és mindig azt használjátok? Törjetek ki a megszokásból, itt van néhány tusvonal hozzá. :)

kép forrása: pinterest.com
Egytől egyik gyönyörűek, persze a hétköznapokra nem mindegyik ajánlott.

Tusvonal húzási tippekkel tele van a Youtube, Keressétek meg a nektek megfelelőt. Van már mindenféle praktika: celluxos, kiskanalas, farkincával kezdős, stb....

Pár képes lépésről-lépésre fotót azért hoztam nektek.

kép forrása: pinterest.com

kép forrása: pinterest.com
kép forrása: pinterest.com

kép forrása: pinterest.com

A bejegyzés végére pedig jöjjön egy mindennapi igazság. :D

Remélem tetszett a bejegyzés, ha bármi kérdésetek van, keressetek Facebookon itt.
Az állatkísérlet-mentes termékek oldalát itt találjátok.