2014. augusztus 3., vasárnap

Márkakörkép - H&M, Barry M

Folytatódjon a márkakörkép két olyan márkával, amit szerintem egyelőre nem használnak túl sokan itthon.






H&M

Az utóbbi napokban sokat kutattam róluk, mert nem tudtam, hogy mi a helyzet a Kínában készült, de ott nem forgalmazott termékekkel, még végre ma sikerült ráakadnom egy fórumra a PETA oldalán, ahol a PETA pont erről ír. Tehát, ha egy márkát Kínában gyártanak, de ott nem forgalmazzák, akkor utána kell nézni, hogy miért, hiszen jó eséllyel azért nem, mert állatkísérlet-mentes a cég. :)
Mielőtt bárki ír, hogy jelen van Kínában, ez így igaz, de csak a ruházati termékeikkel, a sminkeket ott nem forgalmazzák. További jó hír a H&M-mel kapcsolatban, hogy 2014-től nem árulnak angórából készült termékeket sem és gyapjúból is csak olyat használnak, ami "mulesing free". Sajnos nem találtam magyar kifejezést a mulesing szóra, de ez egy elég kegyetlen dolog a birkákkal szemben, nem is részletezném, mert a lényeg az, hogy szintén a PETA hatására, de már évek óta mulesing free gyapjúval dolgoznak.
Szóval összefoglalva, hogy mit találtam a H&M-ről:
  • Smink termékei állatkísérlet-mentesek, bár Kínában készülnek, de ott nem forgalmazzák őket, így nincs a kötelező teszt
  • Gyapjúból mulesing free-t használnak
  • Már nem készítenek angórából termékeket
A smink termékek terén nem hatalmas a választék, de azért akad szép számmal mindenféle kence. A parfüm választás Magyarországon nehéz, ha állatkísérlet-menteset szeretnénk használni, erre egy jó alternatíva a H&M. Nem mondom, hogy a legjobb minőséget kapjuk tartósság szempontjából, de árban sem vészes, így végül is az ár/érték arány egészen jó lesz. Ezen kívül vannak testpermeteik is, testápolók, sminkecsetek, szemfestékek, szájra való termékek, pirosítók, stb. Nagyobb üzleteikben érdemes igazán keresgélni, mivel sajnos nem mindegyik boltjukba visznek az itthon forgalmazott összes termékből. Budapestieknek ajánlom a Vörösmarty téren levőt, ott elég jó a választék. 

Slágertermékek (a teljesség igénye nélkül):



BB krém- és alapozóecset (1790 Ft)


Jelenleg 10 vélemény van róla Krémmánián és még mindig 5/5 az értékelése. Nagyon könnyen és szépen lehet felvinni az alapozót / BB krémet, tömött feje van és nem hullik mosásnál a szőre. Szóval ennyi pénzért szinte ajándék.

Pirosító (990 Ft)


Már attól mosolyogni támad kedvem, ha csak ránézek. Hihetetlenül szép, nagyon pigmentált, így vigyázni kell, mert könnyű túlzásba esni. Elvileg valahol lapul benne egy tükör is és egy kis ecset, ami mondjuk szokás szerint nem sok mindenre jó.

Ajakceruza (990 Ft)


 

Az képeken látható hat színben kapható ez a csodás ajakceruza. Nagyon könnyű használni, egészen tartós és természetesen tekerős fajta, úgyhogy nem kell hegyezgetni. Nekem balról a negyedik színben van egy és imádom. Hamarosan lesz róla egy rövid kis tesztbejegyzés.

Barry M

A Barry M az Egyesült Királyság első számú divat és sminkmárkája.
Miután évekig dolgozott más kozmetikai cégekkel, Barry Mero 1982-ben megalapította saját kozmetikai cégét, mivel hiányolta a színes kozmetikumokat a kínálatokból, így úgy döntött, hogy változtat a piacon. A Barry M több mint 30 éve meghatározó szerepet tölt be a kozmetikai trendek létrehozásában és a szépségipar formálásában. A Barry M márka nem csak élénk színeiről, de arról is híres hogy termékei vegánok és "zöldek".
Függetlenül attól, hogy milyen a stílusod, a visszafogott eleganciát szereted, vagy a sötétebb gót sminkeket a Barry M az igazi a Számodra!
(szöveg forrása: pinkpanda.hu)

Egyelőre sajnos csak egy termékem van tőlük, egy nagyon szép paletta, amivel natúr sminkeket lehet készíteni, de tervezem több kozmetikum beszerzését is tőlük.
A körömlakkjaik nagyon népszerűek, hatalmas a választék.

Slágertermékek (a teljesség igénye nélkül):



Flawless Matte Finish Alapozó (2290 Ft itt)

Ez egy zsíros bőrűek számára kifejlesztett alapozó, ami olajmentes, de hidratál. A fedése nem maszkos, sokkal inkább természetes, így valószínűleg egy korrektor kell mellette, ha vannak bőrhibáink, viszont a pirosságot szépen elfedi. Minden napos használatra is ajánlott, nem okoz pattanásokat. Nekem ez lesz a következő alapozóm, ha a mostani elfogy.


Aquarium Collection Körömlakk (1790 Ft itt)

Kép forrása: laneslacquers.co.uk








Rengeteg körömlakkjuk van, de most egy idei kollekciót választottam ki, mivel csodásak a színei. Gyorsan száradnak, tartósak, pigmentáltak, könnyű felkenni. Azt hiszem mást nem is várunk el egy lakktól. :)


Dazzle Dust Pigment porok (1750 Ft itt)


Hihetetlenül pigmentált porok, szárazon és nedvesen is lehet használni őket. Nagyon óvatosan kell bánni, főleg a sötét színekkel, hiszen nagyon kevés is elég belőle. Jelenleg huszonegy színben elérhető a Makeuplaza-nál. Vannak matt, szatén és mikrocsillámos pigmentek is. Bármelyik színből is rendelnék, azt hiszem ez a 3 gramm egy életre elegendő.

Remélem ismét sikerült jó termékeket bemutatni. Ha valamelyik beszereztétek, írjátok meg, hogy hogyan vált be. :)

Az Állatkísérlet mentes termékek oldalát itt találjátok, engem pedig itt.